Actualitatea consulatului

Prezenţă românească la Zilele Francofoniei din Salonic

Consulatul General al României la Salonic vă invită la manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din Salonic, pe parcursul lunii martie 2014.  

România va fi prezentă la ceremonia de decernare a premiilor Concursul Naţional de Francofonie, care se adresează elevilor de limba franceză din şcoli primare, colegii și licee francofone din nordul Greciei, și care va avea loc sâmbătă, 15 martie 2014, între orele 14-18, în sala de ceremonii a Primăriei Salonic. În cadrul evenimentului, realizat în cooperare cu Institutul Francez din Salonic, Consulul General al României, domnul Martin Ladislau Salamon va decerna premii elevilor participanți la Concursul Naţional de Francofonie, care vor putea vizita și standul României amenajat în holul Primăriei Salonic.  

În cadrul acelorași manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, Consulatul General al României, împreună cu Institutul Francez din Salonic, va prezenta în avanpremieră mondială filmul ANA (2014). Scenariul şi regia: Alexa Visarion. În distribuţie: Răzvan Vasilescu, Cristina Drăghici (debut), Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vișan, Demeter Andras. Imaginea: Pătru Păunescu. Muzica: Mircea Florian. La concepția și realizarea filmului și-a adus contribuția designerul Daniela C. Kamiliotis. Proiecția de la Salonic a filmului va avea loc la sala J. Nehama de la etajul 2. al Institutului Francez (str. Leoforos Stratou nr. 2A, Thessaloniki) miercuri, 26 martie 2014, orele 19:30. Renumitul regizor Alexa Visarion va fi prezent la Salonic cu ocazia evenimentului, urmând a răspunde întrebărilor spectatorilor. Filmul este subtitrat în limba greacă și franceză. Intrarea este gratuită. 

În prim plan

ANUNȚ IMPORTANT - Alegerile pentru Președintele României

05.11.2019

Vă informăm că, secțiile de votare din Salonic numărul 261 și numărul 262, pentru alegerea Președintelui României 2019, se găsesc în cadrul Centrului Expozițional HELLEXPO.…

ANUNȚ IMPORTANT

31.10.2019

În contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc în perioadele: · 8 - 10 noiembrie 2019 (turul I) și · 22 – 24 noiembrie 2019 (turul II), Consulatul…

Ghidul alegătorului român din străinătate

14.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material…